Vul hier je e-mail adres in om op de hoogte te blijven van updates

vrijdag 31 januari 2014

3e operatie ingepland: 4 februari 2014

9 januari ben ik weer door de ct scan gegaan. Daaruit bleek dat de tumor inmiddels een diameter van 12 cm heeft en de lever, dunne darm en holle ader begint weg te drukken. Daar naast is er nog een kleinere tumor links in de buik welke minder problematisch is. De groei van de tumor komt overeen met mijn gevoel in de buik. Na een zware maaltijd voel ik mij voller dan normaal. Ik heb het gevoel dat de voeding minder ruimte krijgt in het spijsverteringskanaal.

Met de chirurg welke mij in 2012 heeft geopereerd heb ik overlegd om weer geopereerd te worden. De chirurg geeft aan dat de tumor wederom op dezelfde moeilijke plek zit. Pas tijdens de operatie kan hij beoordelen hoe moeilijk deze te verwijderen is. Mogelijk moet hij weer de dunne darm beschadigen of zelfs deels verwijderen. Bij een dergelijke operatie zijn complicaties niet uitgesloten.

Door de nabijheid van de holle ader zal de tumor niet geheel verwijderd kunnen worden en is er dus geen sprake van genezing.

Ik hoop op eenzelfde uitkomst als 2 jaar geleden, waarbij ik geen complicaties had en weer vlot kon herstellen en sporten. Helaas is dat niet te voorspellen.

Vanochtend hoorde ik dat ik op 4 februari geopereerd wordt, dat is dus al over een paar dagen. Fijn dat het wederom voorspoedig gaat in het LUMC.

Je zult je vast afvragen of mijn dieet en levensstijl de groei geremd heeft. Dat is niet te zeggen. Wel weet ik dat ik het afgelopen half jaar zeer fit ben geweest, zonder verkoudheid of griep. Met mijn immuunsysteem zit het dus wel goed. Na de operatie blijf ik deze levensstijl van bewegen en goede voeding voortzetten, ervan uitgaande dat ik weer goed herstel.

Groetjes,

Marcel, Megreet en Finn

2 opmerkingen:

 1. Marcel, Megreet: heel veel sterkte gewenst, ik hoop je snel weer op de been te zien Marcel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè damn, zag je vorige week nog lopen in Zutphen. Ben net weer terug van mijn zwangerschaps/bevallingsverlof. Dacht "oh moet ik ook nog ff mee bijkletsen en horen hoe het met de kleine spruit gaat!"

  Nou heel veel sterkte voor jullie allen komende tijd!!

  Greetz,
  Renate Wolsheimer

  BeantwoordenVerwijderen