woensdag 6 augustus 2014

Fysiek minder, mentaal prima

Dag beste volgers,

Fysiek gaat het nu snel minder, wekelijks merk ik dat mijn krachten afnemen, terwijl mijn gewicht hoog is door de tumor en veel vocht in de benen (95 kg nu). Die combinatie van spierafname en een hoog lichaamsgewicht maken traplopen, uit een lage positie opstaan etc zwaar.

Ik heb door adequate pijnstilling geen pijn of andere kwalen. Inmiddels lig ik overdag beneden in huiselijke sfeer op een in alle standen verstelbaar zorgbed, erg comfortabel. Ik krijg fysiotherapie tbv lymfedrainage. Hopelijk komt de vochtafdrijving via het lymfesysteem op een natuurlijke wijze weer tot meer activiteit.

Meer liggen, daar wordt je toch niet vrolijk van? Ik heb daar wonderbaarlijk genoeg geen moeite mee en ken juist veel gelukzalige momenten. Ik ben dan ook film en tv liefhebber. Zoek graag dingen uit over voeding, te kopen spulletjes etc. Dat geeft steeds korte termijn doelen en uitdaging over het maken van keuzes. Net als op het werk eigenlijk. Doel bepalen, achtergrond en alternatieven bekijken en keuzes maken. Veel speuren op het internet. Ook ben ik een spelletjes mens. Mijn smartphone en iPad geven veel vermaak. Daar naast lekker eten (vanavond Tom Yam Kung soep!), muziek luisteren. Quality time met Megreet doorbrengen en onze Finn met rasse schreden mobiel zien worden, prachtig.

Mogelijk is dit mijn laatste blog, maar dat wijst de toekomst uit en zien we vanzelf.

Lieve mensen, bedankt voor al het fijne medeleven, de kaartjes, de berichtjes etc.
Wat hebben we toch een fijne omgeving om ons heen.

Groetjes Marcel, Megreet en Finn

8 opmerkingen:

  1. Marcel Eshuis,
    Wij wensen jou en je gezin heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
    Ik heb je blog met veel interesse gelezen omdat bij mij een gedeifferentieerd liposarcoom is geconstateerd in de onderbuik.
    Nogmaals veel sterkte Jan Schenkel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé lieve Marcel, Megreet en Finn,

    Fijn dat we door middel van jouw blog weer op de hoogte zijn. Maar we hadden natuurlijk liever een heel andere tekst willen lezen...
    Zijn jullie in Zwolle of bij oom Geert en tante Lammechien?

    We hebben ontzettend veel respect voor jullie, hoe jullie ermee omgaan. En als we de blog lezen, blijken jullie uit 'kleine' dingen geluk te kunnen halen, ontzettend knap.

    Veel liefs van ons, Martin, Hilde, Sem, Tijs, Roos en Julian

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hallo marcel

      wij hadden jouw echt wat meer tijd gegund
      maar er is nog niets voor gevonden om de K te overwinnen
      wij hopen dat je laatste tijd dat je er nog bent
      samen met megreet en finn en familie kunt genieten van de leuke dingen
      wij wensen jullie allen veel sterkte

      veel liefs oom roelof en tante alie

      Verwijderen
  3. Hoi Marcel, Megreet en Finn,
    Keep your head up en pluk de dag! Geniet van alle, al zijn het nog zo kleine, momenten. Die zullen bij Megreet en Finn in hun herinnering en diep in hun hart worden gegrift als een onuitwisbare herinnering aan jou. Met jouw mentale kracht, strijdbaarheid en onuitputtelijke doorzettingsvermogen ben jij een voorbeeld en inspiratie voor vele anderen. Daar ben ik er één van.
    Marcel Essiehuis, mijn vrije vertaling naar tante Es van Jörgen Rayman toen je naar de eerste zware operatie weer terugkwam bij jouw collega's in Zutphen, ik ben enorm trots op jou!
    Ik wens jou en jouw gezin heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, waarin het moment van definitief afscheid moeten nemen helaas steeds dichterbij komt.
    Lieve groet, Ed Berghuis

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Marcel,

    Goed om te lezen dat je veel plezierige momenten beleeft met de zaken die je nog kan doen. Ik hoop van harte dat je dit 'genieten' kan blijven doen.

    Heel veel sterkte, ook voor Megreet en Finn, met alles wat komen gaat.

    Hartelijke groet,
    Eduard

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn leven is mooi dankzij jou, Mein Helfer. Heer Jezus in mijn leven als een kaarslicht in de duisternis. Je liet me de betekenis van geloof zien met je woorden. Ik weet dat zelfs toen ik de hele dag huilde nadenkend over hoe te herstellen, je niet sliep, je was me dierbaar. Ik nam contact op met het kruidencentrum Dr. Itua, die in West-Afrika woonde. Een vriend van mij hier in Hamburg komt ook uit Afrika. Ze vertelde me over Afrikaanse kruiden, maar ik was nerveus. Ik ben erg bang als het gaat om Afrika omdat ik veel vreselijke dingen over hen heb gehoord vanwege mijn christendom. god voor richting, neem een ​​moedige stap en neem contact met hem op in de e-mail en ga dan naar WhatsApp, hij vroeg of ik voor behandeling kon komen of ik wilde een levering, ik zei hem dat ik hem wilde weten Ik koop een ticket in 2 manieren om naar Afrika te gaan Om Dr. Itua te ontmoeten, ging ik daar heen en ik was sprakeloos van de mensen die ik daar zag. Patent, zieke mensen. Itua is een god die naar de wereld is gestuurd, ik heb mijn voorganger verteld over wat ik aan het doen ben, dominee Bill Scheer. We hebben een echte strijd prachtig met Spirit en Flesh. Aanbidding diezelfde avond. Hij bad voor me en vroeg me om te leiden. Ik bracht 2 weken en 2 dagen door in Afrika bij Dr. Itua Herbal Home. Na de behandeling vroeg hij me om zijn verpleegster te ontmoeten voor de HIV-test toen ik het deed. Het was negatief, ik vroeg mijn vriend om me naar een ander nabijgelegen ziekenhuis te brengen toen ik aankwam, het was negatief. Ik was overweldigd door het resultaat, maar gelukkig vanbinnen. We gingen met Dr. Itua, ik dank hem maar ik leg uit dat ik niet genoeg heb om hem mijn waardering te tonen, dat hij mijn situatie begrijpt, maar ik beloof dat hij zal getuigen over zijn goede werk. Goddank voor mijn lieve vriendin, Emma, ​​ik weet dat ik dit nu zou kunnen lezen, ik wil je bedanken. En veel dank aan Dr. Itua Herbal Center. Hij gaf me zijn kalender die ik in mijn huis op mijn muur legde. Dr. Itua kan ook de volgende ziekten genezen ... Kanker, HIV, Herpes, Hepatitis B, Inflammatoire Lever, Diabetis, Blaaskanker, Darmkanker, Borstkanker, Nierkanker, Leukemie, Lun, Fribroid, Onvruchtbaarheid, Ziekte van Parkinson, Inflammatory darmziekte, fibromyalgie, herstel je ex. U kunt contact met hem opnemen per e-mail of whatsapp, @ .. drituaherbalcenter@gmail.com, telefoonnummer ... + 2348149277967 .. Hij is een goede dokter, praat vriendelijk met hem. Ik weet zeker dat hij ook naar je zal luisteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo allemaal! mijn naam is Noah, ik schrijf dit artikel om het goede werk van DR AKHIGBE te waarderen, dat me onlangs heeft geholpen mijn vrouw terug te brengen die me de afgelopen 6 maanden voor een andere man heeft verlaten. Nadat ik een opmerking van een vrouw op internet had gezien die getuigde hoe ze werd geholpen door DR AKHIGBE, besloot ik ook contact met hem op te nemen voor hulp, omdat ik alleen maar wilde dat ik mijn vrouw, geluk zou krijgen en ervoor zou zorgen dat mijn kind opgroeit met zijn moeder 'ik hou van mijn vrouw'. Ik ben vandaag blij dat hij me heeft geholpen en ik kan met trots zeggen dat mijn vrouw nu weer bij me is en dat ze nu verliefd op me is als nooit tevoren. Heb je hulp nodig in je relatie, zoals het terugkrijgen van je man, vrouw, vriend, vriendin of liefde en familierelatie, dan wil ik trouwen. Kijkers die mijn bericht lezen en de hulp van DR AKHIGBE nodig hebben, moeten contact met hem opnemen via e-mail: drrealakhigbe@gmail.com Je kunt hem ook bellen of contacteren via whatsapp +2349010754824.
    Hij behandelt ook ziekten zoals HIV, HERPES, KANKER, ALS, CHRONISCHE ZIEKTE, HARTZIEKTE, LUPUS, ASTMA, DIABETEN, MAR-BURG VIRUS, HEPATITIS A EN B. ECZEMA, RUGPIJN, UITWENDIGE INFECTIE, ASTMA, MALARIA, DENGUE FEVER, BACTERIA DIARREE, RABIES, OBESITAS, INSOMNIE, PROGENITOR, MENINGITIS, ARTRITIS, EPILEPSIE, BEROEIDING, LYMFEDEM, GALLSTONE, LIK EN BORSTVERGROTING, PULMONAIRE HYPERTENSIE, PENIS EJACULARENTIE , Osteoporose, reuma, schildklier, koude en griep, nierziekte, acme. PROTOPLASMISCHE ERYSIPELAS. enz. Neem vandaag nog contact op met deze geweldige kruidenarts, de vader van de kruidenwortelkuur. via e-mail: drrealakhigbe@gmail.com of whatsApp hem +2349010754824 en word permanent genezen Hij is echt..website: https: drrealakhigbe.weebly.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Na 2 jaar en 11 maanden pijn en verdriet te hebben gehad, was Dr. Molemen in staat om mijn leven terug te krijgen met zijn kruidengeneeskunde, mijn goede vrienden, ik ben al 2 jaar hiv-positief en elke dag huil ik tot God omdat ik een moeder was van 2 schattige kinderen die naar me opkeken, ik nam mijn medicijnen uit het ziekenhuis, ik heb ook wat gebeden tot God dat hij een wonder in mijn leven zou doen, mijn vrienden dit is een levensontroerend verhaal dat ik met jullie allemaal deel op het net vandaag, een paar maanden geleden was ik aan het surfen op het net toen ik een aantal goede getuigenissen vond over Dr Damisa Herbs, en iemand adviseerde hem Hiv te genezen door Dr Damisa, ik had altijd vertrouwen dat God iemand kon gebruiken om mij te genezen, ik nam contact op met Dr Damisa en ik vertelden hem over mijn probleem, hij zei me dat ik me geen zorgen moest maken dat bij God alle dingen mogelijk zijn en ook dat hij wat kruidenkruiden voor me zou bereiden die ik moet nemen en hij zal het medicijn naar mij sturen , goed na alle begeleiding en medicatie van Dr Damisa hij adviseerde ijs dat ik opnieuw voor controle ga om mijn statusresultaat te zien en hij verzekerde me van een goed resultaat, ik was op dit moment bang omdat ik nooit wilde dat iemand me nog een keer zou vertellen dat ik positief ben, na 2 dagen ging ik naar het ziekenhuis voor controle en ze zeiden dat het resultaat vrijdag zou zijn, om 11:00 uur op vrijdag belde de ziekenhuisarts me en vertelde me dat het resultaat uit was en ik ben negatief, ik was geschokt en kon het niet geloven, ik belde onmiddellijk Dr Damisa en vertelde hem over het goede nieuws dat hij me vertelde om me te verheugen en ervoor te zorgen dat ik mijn getuigenis met mijn vrienden deel en daarom doe ik dit nu, vrienden, u kunt vandaag contact opnemen met Dr Damisa op WhatsApp + 2349019010998 of e-mail doctordamisa@gmail. com

    BeantwoordenVerwijderen