Vul hier je e-mail adres in om op de hoogte te blijven van updates

woensdag 6 augustus 2014

Fysiek minder, mentaal prima

Dag beste volgers,

Fysiek gaat het nu snel minder, wekelijks merk ik dat mijn krachten afnemen, terwijl mijn gewicht hoog is door de tumor en veel vocht in de benen (95 kg nu). Die combinatie van spierafname en een hoog lichaamsgewicht maken traplopen, uit een lage positie opstaan etc zwaar.

Ik heb door adequate pijnstilling geen pijn of andere kwalen. Inmiddels lig ik overdag beneden in huiselijke sfeer op een in alle standen verstelbaar zorgbed, erg comfortabel. Ik krijg fysiotherapie tbv lymfedrainage. Hopelijk komt de vochtafdrijving via het lymfesysteem op een natuurlijke wijze weer tot meer activiteit.

Meer liggen, daar wordt je toch niet vrolijk van? Ik heb daar wonderbaarlijk genoeg geen moeite mee en ken juist veel gelukzalige momenten. Ik ben dan ook film en tv liefhebber. Zoek graag dingen uit over voeding, te kopen spulletjes etc. Dat geeft steeds korte termijn doelen en uitdaging over het maken van keuzes. Net als op het werk eigenlijk. Doel bepalen, achtergrond en alternatieven bekijken en keuzes maken. Veel speuren op het internet. Ook ben ik een spelletjes mens. Mijn smartphone en iPad geven veel vermaak. Daar naast lekker eten (vanavond Tom Yam Kung soep!), muziek luisteren. Quality time met Megreet doorbrengen en onze Finn met rasse schreden mobiel zien worden, prachtig.

Mogelijk is dit mijn laatste blog, maar dat wijst de toekomst uit en zien we vanzelf.

Lieve mensen, bedankt voor al het fijne medeleven, de kaartjes, de berichtjes etc.
Wat hebben we toch een fijne omgeving om ons heen.

Groetjes Marcel, Megreet en Finn

5 opmerkingen:

 1. Marcel Eshuis,
  Wij wensen jou en je gezin heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Ik heb je blog met veel interesse gelezen omdat bij mij een gedeifferentieerd liposarcoom is geconstateerd in de onderbuik.
  Nogmaals veel sterkte Jan Schenkel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé lieve Marcel, Megreet en Finn,

  Fijn dat we door middel van jouw blog weer op de hoogte zijn. Maar we hadden natuurlijk liever een heel andere tekst willen lezen...
  Zijn jullie in Zwolle of bij oom Geert en tante Lammechien?

  We hebben ontzettend veel respect voor jullie, hoe jullie ermee omgaan. En als we de blog lezen, blijken jullie uit 'kleine' dingen geluk te kunnen halen, ontzettend knap.

  Veel liefs van ons, Martin, Hilde, Sem, Tijs, Roos en Julian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hallo marcel

   wij hadden jouw echt wat meer tijd gegund
   maar er is nog niets voor gevonden om de K te overwinnen
   wij hopen dat je laatste tijd dat je er nog bent
   samen met megreet en finn en familie kunt genieten van de leuke dingen
   wij wensen jullie allen veel sterkte

   veel liefs oom roelof en tante alie

   Verwijderen
 3. Hoi Marcel, Megreet en Finn,
  Keep your head up en pluk de dag! Geniet van alle, al zijn het nog zo kleine, momenten. Die zullen bij Megreet en Finn in hun herinnering en diep in hun hart worden gegrift als een onuitwisbare herinnering aan jou. Met jouw mentale kracht, strijdbaarheid en onuitputtelijke doorzettingsvermogen ben jij een voorbeeld en inspiratie voor vele anderen. Daar ben ik er één van.
  Marcel Essiehuis, mijn vrije vertaling naar tante Es van Jörgen Rayman toen je naar de eerste zware operatie weer terugkwam bij jouw collega's in Zutphen, ik ben enorm trots op jou!
  Ik wens jou en jouw gezin heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, waarin het moment van definitief afscheid moeten nemen helaas steeds dichterbij komt.
  Lieve groet, Ed Berghuis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Marcel,

  Goed om te lezen dat je veel plezierige momenten beleeft met de zaken die je nog kan doen. Ik hoop van harte dat je dit 'genieten' kan blijven doen.

  Heel veel sterkte, ook voor Megreet en Finn, met alles wat komen gaat.

  Hartelijke groet,
  Eduard

  BeantwoordenVerwijderen