Vul hier je e-mail adres in om op de hoogte te blijven van updates

woensdag 10 juli 2013

Het werd weer eens tijd voor een update

Sinds maart heb ik mijn blog al niet meer bijgewerkt. Dat betekent gelukkig niet dat het slecht met mij gaat. Ik voel me nog steeds erg fit en ben het werk aan het opbouwen. Dit jaar bevat tevens 2 hoogtepunten, Megreet en ik zijn getrouwd en we verwachten in november een kindje! We zijn hier erg blij mee. Wel besef ik me dat ik nu nog kan genieten van alle vrijheid en voldoende slaap ;)

Qua behandeling is er niets veranderd. Wat doe ik vanaf maart doe is het volgende:

- Ik volg een koolhydraat-arm dieet met veel biologisch voedsel en hoog in (gezond) vet;
- Ik gebruik vitamine-, kruiden en mineraalpillen;
- Ik gebruik pancreasenzympillen;
- Ik ontgift nagenoeg dagelijks;
- Ik sport relatief veel en ben nu in training voor een 70 km MTB tocht tijdens mergelheuvelland in sept.
- Ik neem voldoende rust.

Megreet en ik zijn ook nog in Duitsland geweest voor advies, dit heeft niet veel bijzonders opgeleverd. Ik blijf de wetenschappelijk media in de gaten houden en blijf me ook verdiepen in natuurgeneeskundige therapie├źn. Ik ben van plan om meer te gaan meten of het dieet ook doet wat je wilt dat het doet. Daarvoor is er wellicht meetapparatuur verkrijgbaar om bloedsuiker en ketonengehalte te meten.

Uit een wat meer uitgebreide test in Ellecom is gebleken dat mijn bloed en speeksel gezonde waarden vertonen. Mijn urine is echter te zuur. Mijn dieet draagt er niet echt aan bij om deze zuurheid te verminderen, vlees, zuivel en vis maken het namelijk zuurder. Als tegenhanger zal ik specifieke groenten moeten eten die ervoor zorgen dat het minder zuur wordt. Tevens heb ik een middel meegekregen om dit te helpen.

Het dieet heeft ervoor gezorgd dat ik wat lichter ben dan op een koolhydraat-rijk dieet. Ik ben zo'n 7 kilo lichter dan normaal. Qua sporten mis ik de koolhydraten niet echt, tenzij ik een zeer zware inspanning lever, dan vraagt het lichaam waarschijnlijk om glucose.

In augustus ga ik weer door een CT-scan in Leiden, ik krijg daarover telefonisch bericht. Ik ben erg nieuwsgierig hoe het er nu voorstaat, maar aan de andere kant is het ook spannend. Zo lang ik mij goed voel, hoef ik het niet per se te weten, denk ik wel eens. We zullen zien.

Groeten,

Marcel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten