Vul hier je e-mail adres in om op de hoogte te blijven van updates

vrijdag 22 februari 2013

De diagnose van het LUMC

Zoals verwacht ben ik vanmiddag gebeld mbt de diagnose uit het multidisciplinair overleg uit het LUMC. Mij is verteld dat naast de tumor bij de alvleesklier nog op andere plekken kleinere afwijkingen zijn te zien. De grootte van de tumor bij de alvleesklier is niet nauwkeurig te aan te geven. Het gebied bevat samen met het littekenweefsel ongeveer 7 a 8 cm.

Advies:
- Afwachten en nog niet ingrijpen.
- Indien klachten ontstaan contact opnemen met LUMC. Dan zal beeordeeld worden of de klachten zijn weg te nemen door een operatie.
- Indien opereren niet mogelijk is chemo.

Dus gewoon doorgaan totdat het problematisch wordt.....

Ik heb gevraagd of mijn chirurg ook heeft meegekeken. Dat bleek ivm vakantie niet gebeurd te zijn. Hij zal op mijn verzoek wel gevraagd worden om ook te beoordelen en mij te bellen daarover.

En nu? Stilzitten en afwachten? Nee.

Ik ga de komende week gebruiken om informatie in te winnen bij het VUMC in Amsterdam, mijn ziektekostenverzekeraar mbt ziekenhuizen in Duitsland en Belgie. In Duitsland worden doorgaans meer complementaire behandelingen aangeboden zoals hyperthermie, supplementen, vitamine injecties, enzymen etc. Verder contact zoeken met de huisarts en mijn homeopaat, wellicht op zoek gaan naar een gespecialiseerde dieetist mbt mijn dieetplannen zonder koolhydraten.

Het werk leg ik dus even stil en afhankelijk van wat komen gaat ga ik samen met mijn leidinggevende kijken hoe hier verder invulling aan wordt gegeven.

Groetjes Marcel en Megreet

5 opmerkingen:

 1. Ha Marcel,

  Wat een heftig nieuws weer. Houdt het dan nooit op?

  Heel veel respect voor jou, voor de manier waarop je in mogelijkheden denkt.
  Ik ben zelf ook bezig me te verdiepen in "het natuurlijk helen van je lichaam". Ik lees de boeken van Amber Albarda, Ralph Moorman en Julia Kang. Hele andere situatie, maar ik begrijp daardoor absoluut dat je hiermee verder wilt gaan. Misschien is een orthomoleculair therapeut een idee om je te ondersteunen bij je dieet?

  Ik wens jullie veel sterkte en kracht toe!

  Liefs, Debby ter Voert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Debby,

   Bedankt voor de tips! Ik maak vanaf vorig jaar gebruik van een orthomoleculair arts en heb 2 boeken op dit vlak gelezen. Maandag spreek ik deze arts weer en wil ik hem een aantal nieuwe inzichten voorleggen.

   Groetjes,

   Marcel

   Verwijderen
 2. Debby heeft het eigenlijk al mooi verwoord...
  "houdt het dan nooit op?"

  Voor mij ook wel een herkenbare vraag.
  Ik wens jou, maar vooral ook Megreet, weer veel sterkte toe!

  Groetjes,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel sterkte voor jou en Megreet!
  En respect(!) voor je doorzettingsvermogen en kracht.

  Groet,
  Eduard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat stom weer! Vond het nou juist weer zo vertrouwd om je tegen te komen om het werk! Heel veel succes met de zoektochten en de komende stappen. Ik denk aan je, Renée

  BeantwoordenVerwijderen