donderdag 29 november 2012

7 weken na de operatie

Inmiddels is het al weer 7 weken geleden dat ik in het het LUMC behandels ben. De 6 weken verplichte rust zonder het lichaam zwaar in te spannen zitten er weer op. Ik heb mijn eerste rondje op de mtb en een rondje hardlopen weer gedaan. Dit ging best aardig en zonder pijn in de buik.

Gisteren na 3 maanden even weer op het werk in Zutphen geweest en daar kort bijgepraat met een aantal collega's. Wel even spannend, maar fijn om deze stap weer gezet te hebben. Volgende week ga ik 2 x 3 uur naar het werk om dit van daaruit langzaam op te bouwen. Belangrijk om daarbij naar mijn gevoel te luisteren om te kijken of het te vermoeiend is of niet.

Nu staan eerst sinterklaas, de kerst en de jaarwisseling voor de boeg. Lekker tijd doorbrengen met de familie.

Medio februari volgt de eerste controle middels ct scan en een longfoto. Begin februari een sportieve bijeenkomst met de zava fietsgenoten op de wielerbaan in Apeldoorn! Ik zal zorgen dat ik de conditie wat op orde heb om daar wat rondjes mee te trappen.

Groeten Marcel en Megreet

donderdag 1 november 2012

Stand van zaken 01-11-2012

Vandaag ben ik gebeld door een arts uit het Lumc m.b.t. de uitslag van.de pathaloog.  De laatste inzichten zijn als volgt: Er zijn 6 tumoren verwijderd. De grootte van de tumoren en omliggend weefsel varieren van 4 cm tot 8 cm. Ze hebben dezelfde structuur als 2 jaar geleden. Men noemt dit goed-gedifferntieerd. Dit betekent dat het nog steeds veel lijkt op normaal vetweefsel, terwijl het uiteraard kwaadaardig weefsel is.

Zoals al bekend was het op 2 plekken niet ruim te verwijderen. Dit betekent dat daar geen gezond weefsel om de tumor weg te halen was. Het betreft de twaalvingerige darm/alvleesklier en een tweetal aders welke naar het hart lopen.

Dit zijn in mijn ogen plaatsen waar de kans op terugkeer het grootst is. Hopelijk doen goede voeding en supplementen hier hun werk om dit te remmen.

Hierna volgen controles om de 4 maanden middels ct scan en longfoto's. Controles zoals ik al 2 jaar gewend ben dus.

Het herstel verloopt nog steeds prima. Met mooi weer lekker wandelen en met slecht weer vermaak ik mij goed met de xbox. Megreet is deze week weer begonnen met haar werk. Geen ontbijt op bed meer helaas....

Groetjes,

Marcel en Megreet